About:blank #29 - november 2004

Een maand vol weblognieuws was het, de televisie is het niet ontgaan. Maar wij gaan online gewoon door, crimineel of niet!

Deze maand daarom een crimineel goede editie met een interview met Verbal Jam ("ik ga deze about:blank he-le-maal vollullen"), een nieuwe lifelogcursus van Ton, voor de verkiezingen in de USA presenteren wij 'Music to Beat Bush' en als laatste ook nog eens tips om al je online meuk goed te organiseren! Lijkt me weer voldoende om deze maand door te komen.

Weet je wat ik denk? Ik denk about:blank!

+ 1 - 1 | § Lieve Ome Punkey...

Lieve Ome Punkey,

Hartstikke leuk dat internet. ik noem maar wat: rss, atom, favorieten, wachtwoorden, gebruikersnamen, pop accounts, ip adressen...
hoe hou je dat nou allemaal een beetje handig bij???

Groetjes
Oom J. te A. Lees verder>

+ 2 - 0 | § Cursus Lijfloggen (deel 13)

Drink!

Men had natuurlijk geen ander onderwerp kunnen verwachten op gegeven moment van iemand wiens werkend leven plaatsvindt temidden van grote hoeveelheden alcoholische versnaperingen, van ’t soort bier met name.
Ik schrijf deze aanhef in de middag waarop het jaarlijkse Bockbierfestival weer zijn aanvang zal hebben, vrijdag de 29e oktober. Zodadelijk zal ik mij richting bekendmaking van ‘Het lekkerste bockbier van 2004’ begeven, waarna ik me zal spoeden richting ‘brouwersuurtje’, dat aan het daadwerkelijke festival in de Beurs van Berlage voorafgaat en speciaal bedoeld is voor mensen die in de bierwereld werkzaam zijn. Lees verder>

+ 1 - 2 | § Interfioew met Verbal Jam

Arnoud de Jong logt sinds oktober 2001 op www.verbaljam.nl. Meer dan 1800 stukken, waarvan het grootste gedeelte lange stukken gekruide tekst. Een man lang van stof, dus, en zoals hij zelf meteen roept: “Een waarschuwing vooraf: ik ga deze about:blank he-le-maal vollullen! Dan kunnen jullie het meteen gebruiken als dubbeldik kerstnummer! Want zolang duurt het wel voordat iedereen ’t hele verhaal gelezen heeft”.
Mind you…

Francisco van Jole agiteerde vorige week tegen de anonimiteit op internet. Waarom log jij onder een pseudoniem?

Lees verder>

+ 2 - 0 | § Music to beat Bush by (4)

Green Day - American Idiot

Toen ik voor het eerst Green Day hoorde jaren geleden waren zij bij het grote publiek in een stilzwijgende oorlog verwikkeld met een andere punkband: the Offspring. Mijn toenmalige vriendinnetje was fan van de laatste, ik kocht blind de doorbraakplaat van Green Day (Dookie). Jaren later blijkt mijn gelijk. Na beëindiging van mijn korte relatie blijkt The Offspring zich te hebben toegelegd op het goedkoop scoren door telkens dezelfde plaat te maken. Lees verder>

+ 0 - 1 | § Music to beat Bush by (3)

A Perfect Circle - eMOTIVe

Zo heel af en toe ontgaan me alle voorafgaande berichten en is daar opeens een nieuwe cd. Het gebeurt niet vaak, maar toch. Kennelijk zijn er teveel bandjes die ik probeer te volgen. Zo is daar "opeens" een nieuwe cd van A Perfect Circle. eMOTIVe heet het knutselwerkje, en een knutselwerkje, dat is het. Het staat vol met covers, tien in totaal. En oh ja, er staat ook nog één remix op en één nieuw nummer. Twaalf liedjes dus, en die gaan over "war, peace, love and greed" Lees verder>

+ 1 - 0 | § Music to beat Bush by (2)

Dan Bern - My Country II

U kent vast wel die fijne Coca Cola reclame waarin die dame begint te zingen I Like To Teach The World To Sing In perfect Harmony. En dat dan vervolgens als een soort van wonder van alle kanten mensjes aan komen lopen om gezellig mee te zingen. Met een flesje van dat bedrijf uit Atlanta in de hand natuurlijk. Lees verder>

+ 0 - 1 | § Music to beat Bush by (1)

Steve Earle - The revolution starts....now

'This machine kills fascists', schreef Woody Guthrie op zijn gitaar. Muziek kan de maatschappij een zet in de goede richting geven of zelfs regeringen omver werpen. Zonder dat geloof hoeven Bruce Springsteen, de Dixie Chicks, Pearl Jam en al die anderen geen moeite te doen om te pogen Dubya uit het zadel te helpen ten faveure van Democraat John Kerry. Lees verder>

Powered by Pivot  XML: RSS feed XML: Atom feed

+ 0 - 0 Kritiek op weblogs kaatst terug

Is de non-professionele journalistiek een gevaar voor de professionele journalistiek?

Journalisten hebben de neiging weblogs af te doen als onbelangrijk en onprofessioneel, geen gevaar voor de professionele journalist. Tegelijkertijd daalt het aantal lezers van traditionele media, verdwijnen deze lezers dan toch naar weblogs?

Zou een mooi onderzoek waard zijn. Maar de vraag waar Erik van Heeswijk in zijn artikel niet op ingaat, is waarom deze lezers over zouden stappen naar weblogs? Alleen omdat het zo actueel, makkelijk en snel verteerbaar is? Of is een weblog meer dan alleen een handig medium?
+ 0 - 0 DiDi

"We hebben al Photo Friday en Dingen op Donderdag en nou lijkt het ons leuk om een nieuwe serie te starten: Dichters op Dinsdag, afgekort 'DiDi'."

Voor mij liever de 'Foto Fuck Vrijdag', maar dit wilde ik jullie niet onthouden.
+ 0 - 0 Need to know basis

Gorgonzola stopt er (binnenkort) mee, maar gaat door op een nieuw domein. Dit nieuwe domein wordt echter alleen op 'need to know basis' verstrekt.

(If I tell you, I would have to kill you)
+ 0 - 0 Geen stokje maar staf

Al voor het derde achtereenvolgende jaar gaat de 'Staf van Sinterklaas' zijn ronde doen langs menig weblog. Volg de staf vanaf initiatiefnemer Ton naar Luna en verder..

(Geen rijm is ook rijm, hou ik dan maar vol)
+ 0 - 0 Conspiracy theory

'Dit bericht op NU.nl over de dood van Theo van Gogh heeft als 'url-code' nummer 435082. Niets bijzonders denkt u, maar wanneer je er 324181 vanaf haalt, dan kom je uit op 110901, 11 september 2001. Spooky, vindt u niet?'

Aldus Geenheld
+ 1 - 0 Uh oh
+ 0 - 0 Firefox 1.0

Jawel, eindelijk is hij er dan! Firefox 1.0. Downloaden dus!

+ 1 - 0 Camarados is terug!

Hoe heb ik dat kunnen missen, onze camjunky is weer terug!
+ 0 - 0 Charles Groenhuijsen: geen tijd voor weblogs

Volgens Groenhuijsen bevatten weblogs 'teveel ruis en onzin'. En daar heeft hij 'geen tijd voor'.

Andere Nederlandse correspondenten in de VS hebben meer aandacht voor weblogs. Marc Chavannes (NRC Handelsblad) houdt op de site van zijn krant zelfs een eigen blog bij.
Bron: http://www.webwereld.nl/..

Er is nog een lange weg te gaan voordat beslist is of de weblog een serieus nieuwsmedium is of niet. Dat blijkt maar weer.

Aan de andere kant doen de vele blogs over de (naar mijn mening helaas op deze manier) afgelopen VS-verkiezingen vermoeden dat het buitenland een stuk verder is dan Charles Groenhuijsen..
+ 1 - 0 Verkiezingsgekte

Voor wie het belangrijk vind om snel te weten waar de wereld naar toe gaat de komende jaren: Zowel bij Geenstijl, Retecool als Sargasso.noodopvang zullen de redacties de hele nacht opblijven om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te verslaan.

(Aanvullingen zijn welkom)
+ 1 - 1 Viewropa is GO!

Viewropa, de Europeese versie van Metafilter, is nu van start gegaan.

Meer informatie over Viewropa vind je op de about pagina.
+ 1 - 0 Sargasso.web-log.nl?!

Het moet niet veel gekker worden. Na alle gezeur uit de hoogte over webstreepjelogs begint Sargasso haar eigen webstreepjelog. Een hart onder de riem voor alle beledigde webstreepjeloggers of kunnen ze de hosting niet meer betalen?
+ 0 - 1 B&W

Vingertje van Jole.

Via Carlos (www.sargasso.offline) , van Niky.nl
+ 0 - 1 Webloggers in B&W

Vanavond de confrontatie tussen GeenStijl, VolkomenKut, Retecool en Francisco van Jole (is me niet duidelijk of hij ook komt). Dit alles uiteraard vanwege de commotie die is onstaan afgelopen week. De commotie die voornamelijk is ontstaan door de uitspraken die Fransisco van Jole tijdens en na deze uitzending heeft gedaan.

Als bonus nog een confrontatie tussen GeenStijl en Trudy Prins.

Zomaar wat reacties:
Vara's Debatplaats
Majadebij
Esc
Internetjournalist
Jaggle
+ 0 - 1 Chocolate Battle 2004 voor webloggers

"De battle vindt plaats tussen bakkers en baksters van chocoladetaarten onder leiding van een deskundige jury die zal besluiten wie de ultieme chocoladetaart maakt"

Die combinatie chocoladetaart en webloggers zie ik zo nog net niet, of heb ik iets gemist?
Bonaire is effectief geïdentificeerd voor zijn duiken, en ik heb geprobeerd bundesliga wettquoten/ met behulp van een groot aantal periodes. Hoewel de onafhankelijkheid van de duiken is prachtig, de inzendingen op tal van websites blijven nogal moeilijk omdat ze vaak rotsachtig en glad zal zijn. Zorg ervoor dat u uw vingers om de reden dat er minimaal paling bijna overal (en geen handschoenen toegelaten als Bonaire wordt gehouden met een marien reservaat wordt genomen)! Er zijn http://ludosport.be/ tal van duiken internetsites ik voorstander van dit soort als want je kunt invoeren door middel van het systeem ladder. We hebben ook graag vooral omdat die internet site niet heeft me in de steek gelaten. Het vorige koraal is vaak een beetje een moeilijke entree, maar het is zonder twijfel de moeite waard wanneer u springen in en zie elk van de inktvis die liever om hier rond te hangen. Ik zal vaak zoals de bootduiken meest effectief, omdat ik http://www.beetown.ch/ graag springen juiste in het drinkwater met de gevaren van verstuiking een enkel op de manier (dat gebeurde in een maat van mij, zelfs voordat ze maakte het in uw drinkwater) ! Ook als duiken, zijn zeker niet weg alles handig uit de auto als ik heb gehoord over diefstal problemen, maar hebben ze nog nooit meegemaakt.